این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد

یک پژوهشگر در نخستین همایش ملی جوانی جمعیت: اصلاح سبک زندگی در روند درمان ناباروری، اهمیت دارد


ارسال شده در تاریخ :
یک پژوهشگر در نخستین همایش ملی جوانی جمعیت: اصلاح سبک زندگی در روند درمان ناباروری، اهمیت دارد

دکتر ساجده قادری، مشاور و پژوهشگر سبک زندگی و مزاج شناسی، گفت: سبک زندگی و اصول شش‌گانه سلامتی نقش مهمی در روند درمان ناباروری دارد.


این مدرس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، روز چهارشنبه ۲۳ آذر در نخستین هماتیش ملی جوانی جمعیت که به همت دانشگاه علوم پزشکی زنجان برگزار شد، اظهار کرد: در مبانی سبک زندگی، ۶ اصل ضروری وجود دارد که هر فرد با رعایت این اصول می‌تواند سلامت جسم و روح خود را کنترل و از بسیاری بیماری‌ها پیشگیری کند.
وی خاطرنشان کرد: این ۶ اصل شامل خواب و بیداری، خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها، استفراغات و احتباسات (مواد دفع شده و حبس شده در بدن)،  اعراض نفسانی (مسائل روحی)، حرکت و سکون (ورزش) و آب و هوا می‌باشد.
دکتر قادری، نداشتن خواب منظم و به موقع را باعث ایجاد اختلال در ترشح هورمون‌ها و موجب به وجود آمدن مشکلات ناباروری عنوان کرد و افزود: بهترین زمان خواب که به آن خواب طلایی گفته می‌شود، ساعت ۱۰ شب تا ۲ بامداد است چرا که پاکسازی بدن از طریق فعالیت کیسه صفرا و کبد، در این ساعات صورت می‌گیرد.
وی تمیزی، تهویه و رطوبت مناسب محل خواب را یکی از راهکارهای داشتن خواب مناسب دانست و گفت: استفاده از رختخواب تهیه شده از پشم گوسفند، اجتناب از موانع آرامش اعم از سر و صدا و نور، پرهیز از مصرف کافئین، سیگار والکل، پرهیز از محرک‌های فیزیکی و یا هیجانی و ورزش‌های شدید دقیقا قبل از خواب، پرهیز از تماشای تلویزیون و موبایل قبل از رفتن به رختخواب یا در رختخواب، رعایت اصول تغذیه‌ای جهت بهبود رطوبت مغز برای خواب مناسب مانند مصرف عصاره‌ی گوشت گوسفندی، کدو،کاهو، برگ چغندر،خرفه، قلیه‌ی کدو، فرنی، حریره بادام، بادام شیرین، سکنجبین و پرهیز از مصرف غذاهای شور، تند وکافئین دار و استشمام عطرهای طبیعی چون گلاب و بنفشه از دیگر راهکارهای داشتن خواب مناسب است.
این پژوهشگر، توجه به مزاج مواد غذایی مصرفی و سالم بودن آنها را درعملکرد تخمک‌ها در خانم‌ها و اسپرم‌ها در آقایان بسیار مهم توصیف کرد و افزود: استفاده از نمک سالم و طبیعی، شیرینی‌های طبیعی و روغن‌های سالم جزو اولین و اثرگذارترین راهکارهای درمان ناباروری است.
وی به توضیح در خصوص استفراغ و احتباس پرداخت و اظهار کرد: استفراغ به همه روش‌هایی گفته می‌شود که بدن با کمک آن‌ها و از راه‌های مختلف مثل ادرار، مدفوع، عرق، عادت ماهانه، دفع گاز از روده، ترشحات واژن، ترشح منی و غیره، به پاک‌سازی و تخلیه مواد زائد می‌پردازد. خروج هریک از این مواد باید به اعتدال باشد زیرا افزایش و کاهش در هر کدام، می‌تواند باعث بروز بیماری شود. احتباس نیز به معنای نگه داشتن مواد داخل بدن برای انجام فعل و انفعالات مناسب روی آن‌ها و فراهم کردن زمینه لازم برای رشد و نمو و سلامت بدن است. احتباس هم اگر به دلایل مختلف مثل یبوست، گرفتگی یا تنگی در اعضا، غلظت بیش از حد مواد و غیره از حالت طبیعی خود خارج شود باید تحت درمان قرار بگیرد زیرا در این وضعیت، مواد دچار تجمع بیش از حد در بدن می شوند.
دکتر قادری با بیان اینکه کنترل استرس نقش مهمی در سلامت بدن دارد، خاطرنشان کرد: ارائه راهکارهای مناسب مادی و معنوی (با اصلاح تغذیه و سبک زندگی، رایحه درمانی، مشاوره‌های روان درمانی و ...) موجب افزایش آرامش و کاهش استرس زوج‌های نابارور و درمان بیماری آنها می‌شود.
وی افزود: محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال که یک سیستم عصبی مرکزی است و واکنش‌ها به استرس را کنترل می‌کند، نقش مهمی در سلامت انسان دارد چراکه بسیاری از فعالیت‌های بدن از جمله ایمنی، احساسات، تمایالت جنسی و ذخیره و مصرف انرژی را تنظیم می‌کند و موارد متعددی از درمان بالینی زوج‌های نابارور بر این اساس، انجام می‌شود.
این مدرس دانشگاه اصل چهارم سلامتی را حرکت و سکون بدنی (ورزش) عنوان کرد و گفت: ملاک نوع و میزان ورزش، سن، جنس، مزاج و فصل است.
وی با اشاره به اینکه ورزش به حفظ سلامتی، درمان بیماری‌ها ودفع فضولات باقیمانده از هضم غذا کمک می‌کند، اظهار کرد: حرکت و ورزش با ایجاد حرارت و گرمی در بدن، فضولات بدن را گداخته کرده و از طریق عرق، دفع می‌کند. این حالت باعث احساس نشاط و سبکی و تقویت اشتها و هاضمه بعد از یک ورزش متعادل می‌شود.
دکتر قادری با بیان اینکه ورزش بیش از حد، علاوه بر دفع فضولات، باعث تحلیل مواد مورد نیاز بدن می‌شود و بدن را خشک و لاغر می‌کند، افزود: ورزش در حدی توصیه می‌شود که باعث نفس‌نفس زدن و عرق کردن و تغییر رنگ چهره مایل به سرخی شود. با افزایش بیش از حد تنفس و تعریق، لازم است ورزش به تدریج قطع شود.
وی ورزش را در زمان گرسنگی مفید ندانست و گفت: در این وضعیت بدن به غذا نیاز دارد و ورزش همان مقدار کم از مواد مغذی باقیمانده در بدن را هم تحلیل می برد. همچنین ورزش کردن بعد از خوردن غذا نیز جایز نیست زیرا باعث ورود غذای هضم نشده به اعضا و آسیب به آن‌ها می‌شود.
این پژوهشگر با اشاره به اینکه سالم‌ترین هوا، هوایی است که موافق مزاج و طبیعت آن فصل باشد، اظهار کرد: توجه به مزاج آب و هوای شهرهای مختلف و مزاج جبلی و غبله مزاجی افراد در طراحی برنامه‌‎های اصلاحی برای مراجعین درمان ناباروری، نقش بسزایی دارد.





اطلاعات مهم همایش

پوستر همایش

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.5.3)