امام جمعه زنجان: اولین گام در افزایش جمعیت تشکیل خانواده و ازدواج است

امام جمعه زنجان: اولین گام در افزایش جمعیت تشکیل خانواده و ازدواج است

نماینده ولی فقیه و امام جمعه زنجان با بیان اینکه در اسلام نسبت به ازدواج و کرامت خانواده تأکید شده است و هیچ با هم بودنی محبوبتر از ازدواج در نزد پروردگار نیست، گفت: اولین گام در افزایش جمعیت تشکیل خانواده و ازدواج است.

آیت الله علی خاتمی در همایش ملی جوانی جمعیت که امروز چهارشنبه ۲۳ آذر ماه برگزار شد، گفت: دیدگاه دین اسلام به زن یک دیدگاه انسانی است، این در حالی است که قبل از اسلام به زن به عنوان یک ابزار نگاه می شد، اگر دیروز نگاه به صورت تفریط و امروز به صورت افراط است، به دلیل انسانی نبودن این دیدگاه و نظر است.
وی با اشاره به آیه ۱۳ سوره حجرات "إِنَّا جَعَلْناکُمْ خَلَقْناکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَ أُنْثی ...‏ "خاطرنشان کرد: در انسان بودن مرد یا زن بودن امتیاز نیست. زن به لحاظ جایگاه مادر بودن قداست دارد  و  همچنین در جایگاه همسر بودن کرامت، دختر بودن کانون عاطفه و گرایش به پدر و مادر و یا به عنوان خواهر همراه و همدل است.
نمانیده ولی فقیه گفت: در نگاه اسلام با کرامت‌ترین موجود انسان است. خداوند در آیه ۷۰ سوره اسراء وَلَقَدْ کَرَّمْنَا بَنِی آدَمَ... می‌فرماید ما فرزندان آدم را کرامت بخشیدیم، در فرهنگ اسلام و سایر ادیان الهی هم که تحریف نشده اند انسان مکرم شناخته می‌شود.
آیت الله خاتمی با اشاره به جایگاه خلیفه الهی انسان در زمین اظهار کرد: خداوند فرشتگان را موظف کرد انسان را که صفات خداوند را از بالقوه به فعلیت رساند، سجده کند.
وی با بیان اینکه مقدس‌ترین امر از نظر دین و پیغمبر اکرم (ص) ازدواج است، گفت: از نشانه‌های قدرت خدا این است که زن و مرد هر دو انسان هستند و آنچیزی که این دو را در کنار هم قرار می‌دهد مودت و رحمت است.
نماینده ولی فقیه در استان اظهار کرد: وضعیت پیش آمده نگران کننده است و با توجه به آمارهای اعلام شده نرخ جایگزینی حداقل باید ۲ درصد باشد، با این حال شاهد هستیم که در برخی از استانها نرخ رشد جمعیت کمتر ۶۵/۱ درصد است.
امام جمعه زنجان با اذعان به بالا بودن نرخ سقط جنین در کشور متذکر شد: متاسفانه این میزان سقط در استان زنجان درصد بالاتری دارد.
وی در ادامه گفت: در گذشته اشتباهاتی دراین زمینه صورت گرفته است و ما مدت زمان کوتاهی برای جبران آن داریم و طبق گفته محققین برای اینکه کشور ما به بحران پیری جمعیت نرسد، فقط هفت سال فرصت داریم تا کمی از این مشکلات را حل کنیم. اگر در این فرصت باقی مانده فرافکنی و مخالفتهایی صورت نپذیرد و موانع پیشرو برداشته شود می توانیم این مشکلات را از پیشرو برداریم.
در خصوص جوانی جمعیت باید دانشمندان، جامعه شناسان، روانشناسان و اساتید مشاوره  به دقت و قدرت وارد کار شوند اگر همه با هم باشیم نتیجه می گیریم.